Parchet din stejar: Top 10 avantaje de care trebuie să știi

Pardoselile din lemn au o revenire la modă astăzi.

Sunt durabile, calde la atingere și pot fi foarte frumoase. Un parchet din stejar este o variantă aproape tradițională. Pentru un aspect atemporal, luxos și autentic, care se îmbunătățește și se dezvoltă odată cu trecerea timpului, deosebit de potrivit pentru zonele cu trafic intens, este greu să greșești ceva mai convenabil ca un parchet din stejar. Nici un alt material de pardoseală nu oferă aceeași rezistență, durabilitate și căldură ca lemnul masiv, real, greu, curat și neted de stejar. Este vorba aici despre beneficiile de a investi într-o podea frumoasă, un parchet din stejar, care va crește valoarea casei și va spori aspectul său pentru generațiile viitoare.

Beneficiile parchetului din lemn de stejar

Dintre toate opțiunile de parchet din lemn disponibile astăzi, stejarul pare să fie în fruntea listei tuturor. Dacă te gândești să investești într-o pardoseală din lemn, iată câteva dintre beneficiile specifice pe care un parchet din stejar le oferă:

  1. Stejarul este un lemn de esență tare extrem de rezistent la uzură. A fost folosit de secole în domeniul construcțiilor și a stabilit o credibilitate extremă pentru durabilitate. Acest lucru se datorează faptului că stejarul recuperat, vechi de 200 de ani, poate fi încă cumpărat și arată frumos. Durabilitatea lemnului masiv de esență tare asigură valoarea pe termen lung a pardoselilor din lemn și este motivul principal pentru care proprietarii de case o aleg. Spre deosebire de alte materiale de pardoseală, un parchet din stejar are aspectul lemnului care tinde să se îmbunătățească odată cu vârsta. O podea din lemn de esență tare instalată profesional poate dura generații; culoarea și caracterul nu se vor estompa, iar plăcile întreținute corespunzător nu se va deforma sau deteriora. Odată pus, un parchet din stejar, este foarte stabil și are o rezistență bună la impact, cu excepția poate a tocurilor stiletto, de multe ori numite „cui”. Putem concluziona că puține materiale rivalizează cu stejarul în durabilitate. Pinul poate fi cald și frumos, dar este moale, iar fagul chiar dacă este bogat și de culoarea mai chihlimbariu nu este destul de durabil și frumos.

  2. Stejarul se îmbunătățește de fapt cu vârsta ca un vin bun. Dacă ar fi să te uiți la un stejar vechi de 200 de ani, nu te-ai îndoi de acest lucru. Chiar și în câțiva ani, culoarea va deveni mai bogată și dacă îți îngrijești podeaua, va deveni din ce în ce mai bună.

  3. Un parchet din stejar, adică lemn de esență tare este mai igienic decât alte materiale de pardoseală, suprafața netedă evită colectarea prafului, a mirosurilor neplăcute și a bacteriilor, păstrând suprafața dură și frumoasă. Natura pură a lemnului de stejar de esență tare asigură și un avantaj semnificativ pentru sănătatea respiratorie, nedeclanșând alergii, lemnul absoarbe carbonul, menținând astfel un echilibru sănătos al aerului în zonele aglomerate și rămânând neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în general. Proprietățile non-toxice și dezinfectante ale unui parchet din stejar îl fac ideal pentru familiile cu copii, copii mici și animale de companie, care petrec mult timp pe podea.

  4. Arată atemporal, cald și autentic. Sunt disponibile foarte multe opțiuni pentru un parchet din stejar în ce privește culoarea, forma sau mărimea, foarte departe de a se considera rigid sau de modă veche. El vine într-o multitudine de nuanțe și finisaje pentru a se potrivi cu stilul specific dorit pentru locuință. Având în vedere natura lemnului de stejar fiecare bucată de parchet din stejar are nodurile, fibrele și nuanțele într-o combinație unică care va personaliza lucrarea. Un asemenea parchet oferă posibilitatea de a fi creativ.

  5. Un parchet din stejar are posibilitatea de a crește valoarea locuinței potrivit a 87% dintre proprietarii chestionați. Valoarea pe termen lung a pardoselilor din lemn de stejar merită investiția inițială. În timp, durabilitatea și ușurința de întreținere a parchetului de stejar vor reduce costurile de curățare și reparații în anii următori. Caracteristici, cum ar fi parchetul din lemn de stejar și încălzire prin pardoseală sunt foarte căutate în imobiliare și pot crește în mod semnificativ viteza de vânzare a casei.

  6. Acest parchet creează un mediu excelent pentru încălzirea prin pardoseală, care este cea mai eficientă modalitate de a-ți încălzi locuința. Tot lemnul este higroscopic, iar dacă un parchet din stejar este instalat corect, umflarea și contracția unei podelei poate avea un impact asupra capacității de reacție a unui încălzitor de podea. Grosimea și densitatea pardoselilor din lemn pot avea un impact asupra performanței sistemului, astfel încât grosimea lemnului ar trebui să fie de aproximativ 19 mm.

  7. Curățarea pardoselilor din parchet din stejar este ușoară. Mult mai rezistent la pete decât alte pardoseli, tot ce trebuie să faci pentru a menține parchetul din lemn de stejar curat este să îndepărtezi praful cu o cârpă uscată. Parchetul de stejar când absoarbe umiditatea nu se deformează datorită tăieturii pe fibră. Zgârieturile sunt ușor de restaurat cu ajutorul unui produs specializat din ceară.

  8. Un parchet din stejar are posibilitatea de a îmbunătăți acustica locuinței dacă este bine montat. Izolația adecvată și spuma de anulare a zgomotului, altfel cunoscută sub numele de substrat acustic sau termic, sunt ideale pentru pardoselile din lemn de stejar. Podelele din parchet din stejar pot acționa ca o etanșare eficientă și solidă pentru a bloca zgomotul din jur sau traficul din vecinătate, reducând sunetele și vibrațiile goale adesea asociate cu podele ieftine sau subțiri.

  9. Parchetul din stejar se integrează perfect cu elementele arhitecturale moderne. Un parchet din stejar cu nut și feder are posibilitatea de a fi pus pe orice bază folosită actual în construcții. Placajul și PAL-ul sunt subbaze versatile și ideale pentru acest parchet. Betonul este un alt substrat pentru parchetul din stejar, cu condiția să fie foarte bine uscat și nivelat pentru a fi lipit direct. În caz contrar, rectificarea va fi necesară înainte de instalare.

  10. Există mai multe opțiuni de comercializare a plăcilor din parchet din stejar. Cu siguranță este vorba nu numai de plăci singulare, ci și de scânduri complexe prefinisate, având dimensiuni mai mari, unde plăcile sunt prinse într-un model prestabilit.


Comentarii

Produse de comparat (/5)