Top 4 obiecte sanitare de care ai nevoie la o casă nouă

Pe măsură ce începi să te muți într-o casă nouă trebuie verificate instalațiile sanitare, solicitând expertiza unui instalator și să stabilești dacă ai tot ce se cunoaște ca obiecte sanitare și dacă acestea au caracteristicile necesare impuse de standardele tale.

Înainte de a cumpăra obiecte sanitare pentru casa nouă este necesar să studiezi tema cu atenție, pentru a analiza sortimentele de la A la Z. În continuare, vom încerca să amintim cele mai importante și utile caracteristici, altfel spus, un ghid de obiecte sanitare necesare într-o casă nouă sau proaspăt reparată.

 • Cada de baie este în mod tradițional principalul obiect din camera de baie. Atunci când alegi o cadă pentru noua ta locuință, trebuie sa tii cont de cativa factori, si anume: dimensiunea băii tale, numărul de persoane care folosesc cada și preferințele tale personale. Iată câteva detalii suplimentare despre diferite tipuri de cazi pe care poate vrei sa le iei in considerare pentru noua ta locuință.
 • Căzi de sine stătătoare sau freestanding, sunt o opțiune populară și elegantă de obiecte sanitare pentru baie. Ele nu sunt atașate la perete și pot fi plasate oriunde în spațiul încăperii. Ele vin în diferite modele, dimensiuni și materiale, cum ar fi acrilic, fontă, ceramică sau piatră naturală.
 • Căzile cu hidromasaj sunt o opțiune de lux, ele asigurându-vă posibilitatea de a face masaj în timp ce vă înmuiați. În general aceste căzi sunt din acril.
 • Căzile simple sunt o opțiune simplă și funcțională. Ele sunt excelente pentru persoanele care doresc o opțiune practică și accesibilă. De cele mai multe ori sunt fixate lângă cel puțin un perete, sunt fabricate din diferite materiale și au o mare varietate de designuri.
 • Lavoarul, cunoscut și sub numele de chiuvetă, este o parte esențială a oricărei băi. Este folosit pentru spălarea mâinilor, periajul dinților și alte sarcini personale de îngrijire. Lavoarele sunt obiecte sanitare din diferite materiale, cum ar fi ceramică, porțelan, oțel inoxidabil, sticlă sau piatră naturală. Pot fi simple sau duble. Sunt disponibile în diferite stiluri și culori pentru a se potrivi cu decorul băii. Sunt mai multe modele de lavoare care diferă în principal prin felul în care sunt montate.
 • Lavoarele suspendate sunt fixate direct pe perete și nu au nevoie de susținere. Acestea pot fi simple, care se potrivesc în orice ambient minimalist și nu ocupă mult loc pe podea. Sunt lavoare suspendate cu piedestal sau semi piedestal. Sunt alegerea ideală pentru a acoperi scurgerea din podea sau țevile de apă.
 • Lavoarele pe blat sunt gândite pentru a sta pe blat sau pe un dulap. În ambele variante se vor sprijini pe un suport rigid și rezistent. În majoritatea lor stau sub suport, cu doar o parte ieșită în afara suportului. Important este că o secțiune este vizibilă, foarte subțire sau mai groasă. Poate folosi orice design de suport și este un totodată și un loc de depozitare.
 • Lavoarele stil bol cu montare pe blat sunt asemănătoare cu cele pe blat, însă acestea stau complet sau aproape complet pe un suport, fiind obiecte sanitare foarte elegante.
 • Lavoarele încastrate sunt așezate în totalitate sub blat, fără nicio margine exterioară suportului. Sunt foarte ușor de întreținut, dar au nevoie de un suport mult mai solid decât lavoarele pe blat.
 • Lavoarele freestanding sunt modele mai des întâlnite în ultimi ani, ca o variantă modernă a lavoarelor clasice cu piedestal, pentru băi care vor să fie deosebite. Se așază cu ușurință pe podea, iar racordurile pot fi făcute atât prin spate, cât și pe jos, deci se potrivesc indiferent ce tip de instalație există. Ocupă destul de mult spațiu pe podea fără să ofere o variantă de depozitare.
 • Vasul de wc trebuie să fie comod, să nu fie foarte mare sau prea mic și, fără îndoială, să se încadreze optim în spațiul pregătit. Să se curețe ușor și după înălțime să fie potrivit pentru toți membrii familiei. Materialul este ceramică, în diferite stiluri și culori. În funcție de modul de montare sunt:
 • Vasul de wc cu montare pe pardoseală, face parte dintre obiecte sanitare mai ieftine și care formează un tandem cu rezervorul de apă, care poate fi instalat pe perete la semi înălțime și, din cauza dimensiunilor reduse, va putea fi montat în majoritatea băilor indiferent de mărimea spațiului disponibil. Dacă spațiul este suficient există și varianta cu rezervorul montat pe vasul de wc. Este un vas de wc achiziționat la set, având deja integrat rezervorul, care se așază pe partea din spate a vasului pe o latura special creată pentru a-l susține.
 • Vasul de wc suspendat dă o senzație de mai mult spațiu în baie din cauză că nu ocupă pardoseala. Acest tip de vas dă un plus de rafinament băii datorită aspectului deosebit creat de faptul că rezervorul care îl deservește nu mai este vizibil, fiind îngropat în perete. Montajul unui rezervor îngropat va face baia mult mai silențioasă. În plus, spațiul din jurul vasului de wc va fi extrem de ușor de curățat.
 • Bideul nu este un lux sau un capriciu al modei, ci face parte dintre acele obiecte sanitarefoarte utile și extrem de benefice pentru persoanele de toate vârstele preocupate de igiena intimă, ajutându-lesă se simtă confortabil în propria casă. Există o mulțime de modele de bideuri, eficiente și practice, cu care îngrijirea intimă este mult mai simplă și mai rapidă, pentru situațiile în care nu ai timp sau nu este necesar un duș complet. Bideul ocupa foarte puțin spațiu în baie și este disponibil în variante ergonomice pe care le poți monta în baie, indiferent de dimensiunile acesteia. De obicei bideul este același model cu vasul de wc, ca un set. După modalitatea de montare avem la fel ca la vasele de wc:
 • Bideu cu montaj pe pardoseală este cel pentru care optezi într-o baie mai mare, unde și vasul de wc este pe pardoseală.
 • Bideul suspendat ocupă mai puțin loc și crează impresia de loc mai aerisit.

În concluzie, crearea unei băi funcționale, confortabile și elegante în noua ta casă necesită atenție la detalii și o planificare atentă. La aceste obiecte sanitare enumerate este important să alegi articole de înaltă calitate, durabile, precum robinete, sisteme de duș și accesorii ce vor completa stilul și aspectul băii.

Comentarii

Produse de comparat (/5)