Heinrich Heine spunea „Acolo unde se opresc cuvintele, incepe muzica.”  Pentru ca dincolo de cuvinte, muzica e o limba universala pe care oricine o poate intelege si care are puterea de a uni oamenii, indiferent de dialect sau de nationalitate.  Muzica reprezinta un amalgam de sentimente puse pe portativ care ne emotioneaza, ne intristeaza, ne energizeaza sau ne relaxeaza, dar fara de care viata noastra ar fi pustie.

Muzica ocupa un loc important in inimile noastre de aceea, de 5 ani, suntem alaturi de Street Music Festival in calitate de sponsor al evenimentului. Festivalul prezinta o varietate larga de genuri muzicale de divertisment in piete si locuri publice din Sibiu, iar accesul publicului la toate evenimentele este gratuit.

Cea de-a cincea editia a festivalului s-a numit Rock Baroc si s-a desfasurat in perioada 4 – 7 august. Festivalul a adus in atentia publicului o paralela intre muzica baroc si sound-ul puternic al muzicii rock din ultima jumatate de secol.

“Ajuns la a V-a editie, Street Music Festival isi aduce in centrul istoric al Sibiului un mix de genuri muzicale. Am avut editii dedicate muzicii ragtime si jazz, tango sau muzica clasica melodii romanesti si balcanice. Anul acesta vom explora taramul muzicii baroc si al rockului. Rock Baroc vine si cu o premiera: 4 zile de evenimente, un atelier de creatie pentru copii si spatii noi de concert din centrul istoric al orasului, precum Piata Aurarilor” a declarat Ciprian Dancu, presedintele Asociatiei Culturale Music On, organizatorul evenimentului.

Piesa „Nothing else matters” a trupei Metallica a deschis programul festivalului in data de 4 august. Celebra melodie a fost interpretata la orga Bisericii Evanghelice din Sibiu de catre Steffen Schlandt.
Band-ul “Balkan Silk Road” a revenit la Sibiu cu cele mai noi piese si, ca bonus, au avut o lansare de videoclip, intr-un concert extraordinar in Oldies Pub.
Sambata 6 august, in Piata Aurarilor a avut loc un program de rock clasic in interpretarea “4Tune Quartet” , iar de la ora 21 in Piata Huet, specatorii au avut parte de un recital al trupei “Zen Tango”.
Duminica 7 august, copiii au fost invitati de “Learn with music Sibiu” la o poveste muzicala despre Antonio Vivaldi urmat apoi de un atelier de creatie Farbenlicht cu Kristina Ratiu Demuth.
Festivalul s-a incheiat cu proiectul muzical “Legends” interpretat de flautistul Matei Ioachimescu si ansamblul PERCUSSIONescu.  Led Zeppelin, Iron Maiden, Nirvana, Aerosmith sau Metallica au fost doar cateva nume prezentate intr-un spectacol electrizant. Suntem mandri ca an de an, ne regasim pe taramul minunat al muzicii!
Mai jos aveti si cateva poze din cadrul evenimentului.