Firma UNIMAT s-a implicat activ pe parcursul anilor in sustinerea evenimentelor culturale, sportive si de divertisment, precum si în actiuni sociale si de sprijinire a unor diverse ONG-uri cu specific educational sau caritabil.

Festivalul Gradinilor – este evenimentul din Piata Mare unde urbanul intalneste verdele. Producatorii de flori, arbusti ornamentali, arbori, plante de interior sau exterior s-au intrecut in a cuceri gradinarii si iubitorii de verde.

30 de expozanti din 10 judete i-au asteptat pe sibieni cu zeci de soiuri de flori, iar noutatea a constat in faptul ca au avut loc workshopuri si demonstratii practice din domeniul peisagistic realizate de profesionisti. Au avut loc demonstratii practice sustinute de catre producatori si specialisti din domeniu, pe teme legate de cultivarea si intretinerea florilor, a spatiilor verzi, dar si amenajarea gradinilor. Astfel, pasionatii de flori si gradinarit au avut acces direct la informatii si tehnici privind gradinile si amenajarile exterioare.

In cadrul festivalului a avut loc si un atelier de creatie si expozitie de desene pentru copii, „Gradina Eco friendly”.